flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пройшли спільні тактико-спеціальні навчання судових охоронців, рятувальників та поліцейських

14 грудня 2020, 09:54

11 грудня, на базі територіального управління Державної судової адміністрації у Чернігівській області та Новозаводського районного суду міста Чернігова співробітники Служби судової охорони спільно з представниками Головного управління Національної поліції та Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області спільно відпрацювали на практиці дії у разі виникнення раптових надзвичайних ситуацій, що потребують правильних чітких дій в умовах обмеженого часу.

В ході навчання співробітники вибухотехнічної служби та кінологічного центру продемонстрували та роз'яснили присутнім алгоритм першочергових дій у разі виявлення у приміщенні підозрілих речей, схожих на вибухонебезпечні предмети. Також провели заняття, на яких ознайомили співробітників управління зі зразками вибухових пристроїв, їх технічними характеристиками та способом приведення в дію.
Разом з цим, в ході навчання спеціалісти-рятувальники поділилися досвідом зі судовими охоронцями Чернігівщини безпомилкового порядку дій у разі виникнення пожежі та правильної евакуації постраждалого наслідок такої ситуації.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника територіального управління полковник Служби судової охорони Олег Головешко під час інструктажу особового складу зазначив, що подібні заняття з особовим складом проводяться для постійної готовності до дій за призначенням, вдосконалення фахової майстерності, необхідних для здійснення діяльності стратегічного планування виконання поставлених завдань та забезпечення безпеки працівників та відвідувачів судів.