flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівництво ДСА України провело нараду з представниками територіальних управлінь

02 лютого 2021, 08:15

Т. в. о. Голови ДСА України Людмила Гізатуліна за участі керівників самостійних структурних підрозділів ДСА України провела нараду з начальниками територіальних управлінь ДСА України щодо фінансово-економічної ситуації, яка склалася з фінансовим забезпеченням діяльності судів у 2021 році.

Т. в. о Голови ДСА України детально інформувала начальників територіальних управлінь ДСА України про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, де одним з головних питань було питання фінансового забезпечення діяльності органів судової влади. З її слів та з аналізу фінансових документів зрозуміло, що ситуація з фінансовим забезпеченням залишається критичною.

"Планові показники за видатками на кінець 2020 року з урахуванням усіх змін до Закону України про Державний бюджет України становили 15 мільярдів 809,3 мільйона гривень. У 2021 році вони заплановані на рівні 15 мільярдів 650,2 мільйона гривень, що на 159,1 мільйона гривень менше, чим були планові показники 2020 року. Найбільш питому вагу видатків судової влади становить оплата праці з нарахуваннями", - зазначила Людмила Гізатуліна.

Особливу увагу Людмила Гізатуліна звернула увагу колег на необхідність забезпечення організаційних заходів щодо виплати заробітної плати працівникам апарату судів. "Що стосується зарплати працівників апарату судів, то, враховуючи показники, визначені розписом Державного бюджету України, зарплата працівника апарату в місцевому суді становитиме 7 986 гривень,  в апеляційному суді  - 14 860 гривень.  Ми додатково порахували, якщо виходити із цифр, які доводяться Міністерством фінансів України, середня зарплата працівника апарату має становити 8 300 гривень і на це потрібно 303,5 мільйона гривень. Якщо ж мова йде про підвищення до 9 300 гривень, то додатково потрібно 548,7 мільйона гривень.  Разом з тим ми маємо зробити все щоб виплати працівникам проводились з якомога меншим затриманням ", - наголосила т. в. о. Голови ДСА України Людмила Гізатуліна.

Пресслужба ДСА України