flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ТУ ССО у Чернігівській області та ТУ ДСА України у Чернігівській області провели спільну нараду

19 лютого 2021, 10:25

Керівництво судових охоронців Чернігівщини та ДСА у Чернігівській області провели спільну нараду

Прийняття під охорону судів Чернігівської області та режиму їх охорони в рамках реалізації адміністративно-територіальної реформи обговорили сьогодні під час спільної наради керівник територіального управління Служби судової охорони Олександр Рибак і начальник ТУ Державної судової адміністрації у Чернігівській області Михайло Целуйко.

Олександр Рибак поінформував щодо несення служби та підтримання громадського порядку на об’єктах, що вже перебувають під вартою судових охоронців. Крім того, представив перспективний план прийняття під охорону судів області на поточний рік.

У свою чергу Михайло Целуйко зауважив, що в пріоритеті мають бути судові установи, які знаходяться в межах районів, затверджених новим адміністративно-територіальним устроєм. А це - Прилуцький та Ніжинський міськрайонні, Новгород-Сіверський та Корюківський районні суди. При цьому охорона зазначених об’єктів має здійснюватися в цілодобовому режимі.

Наступним етапом планується взяти під охорону Служби ще 4 судів Чернігівської області, визначених діючим Указом Президента України «Про реорганізацію місцевих загальних судів». Зокрема, йдеться про районні суди, що знаходяться в Мені, Ічні, Бахмачі та Козельці.

На сьогодні в Чернігівській області залишається 18 судів, які ще не перебувають під охороною Служби. З огляду на це, на даному етапі вкрай важливим є виважений підхід до режиму їх охорони, врахування специфіки об’єктів, навантаження на суддів, кількості судових засідань тощо.