flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено Положення про Єдиний державний веб-портал цифрової освіти “Дія. Цифрова освіта”

18 березня 2021, 16:41

Постановою Кабінету Міністрів України від 10 березня 2021 р. № 184 затверджено Положення про Єдиний державний веб-портал цифрової освіти “Дія. Цифрова освіта”.

Це Положення визначає мету, основні завдання, функціональні можливості та суб’єктів Єдиного державного веб-порталу цифрової освіти “Дія. Цифрова освіта” (далі - Веб-портал цифрової освіти), зміст інформації, що розміщуються на ньому, а також інші питання функціонування Веб-порталу цифрової освіти.

Власником Веб-порталу цифрової освіти та виключних майнових прав на його програмне забезпечення є держава в особі Міністерства цифрової трансформації.

Веб-портал цифрової освіти призначений для реалізації права кожного на якісну та доступну освіту шляхом забезпечення створення можливості дистанційного навчання через Інтернет.

Суб’єктами Веб-порталу цифрової освіти є: здобувачі цифрової освіти, викладачі, державні службовці, особи, які перевіряють отримані знання засобами Веб-порталу.

На Веб-порталі цифрової освіти доступний онлайн-курс «Цифрова грамотність для державних службовців» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/civil-servants), який охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Google для використання в професійній діяльності.

Веб-портал цифрової освіти має офіційну адресу в Інтернеті - osvita.diia.gov.ua.

Користування Веб-порталом цифрової освіти здійснюється цілодобово сім днів на тиждень.

Користування освітніми та інформаційними ресурсами, електронними підручниками, мультимедійними навчальними матеріалами (аудіо- та відеоматеріалами тощо, які відтворюються за допомогою електронних засобів) та іншими навчальними ресурсами (далі - освітні матеріали), що розміщені на Веб-порталі цифрової освіти, є безоплатним.

Основними завданнями Веб-порталу цифрової освіти є:

1) надання можливості доступу до освітніх матеріалів;

2) забезпечення цифрової грамотності людей усіх вікових категорій;

3) забезпечення проведення тестування, зокрема тестування рівня цифрової грамотності (цифрограм);

4) забезпечення отримання електронних документів, що підтверджують проходження навчання;

5) формування індивідуального переліку освітніх матеріалів;

6) відображення новин та результатів досліджень у сфері освіти;

7) поширення ідей цифровізації, доведення інформації щодо новітніх цифрових технологій;

8) забезпечення створення можливості надання пропозицій (зауважень) щодо освітніх матеріалів та процесів дистанційного навчання;

9) надання інформації про підприємства, установи, організації, які можуть надати доступ до цифрової освіти (центрів цифрової освіти);

10) використання методів та механізмів для покращення результатів навчання;

11) захист даних (у тому числі персональних), що розміщуються на Веб-порталі цифрової освіти, від несанкціонованого доступу, знищення, модифікації.