flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запрошуємо суддів до участі в навчальному курсі "Розслідування та судовий розгляд міжнародних злочинів та грубих порушень прав людини"

05 квітня 2023, 16:48

Проєкт ЄС "ПРАВО – JUSTICE ІІ" оголошує добір учасників на крос-дисциплінарний навчальний курс "Розслідування та судовий розгляд міжнародних злочинів та грубих порушень прав людини".

Навчальний курс проводиться Проєктом ЄС "ПРАВО – JUSTICE ІІ"   у співпраці з Національною школою суддів України. Основною його метою є допомога в досягненні комплексного розуміння засад міжнародного кримінального права, важливих аспектів розслідування та притягнення до відповідальності за воєнні злочини та грубі порушення прав людини. У межах курсу буде детально розглянуто теми, що стосуються понять і принципів міжнародного гуманітарного права; форми відповідальності за міжнародні злочини; стратегії та процедури розслідування воєнних злочинів; методів опитування вразливих свідків; а також стратегій захисту, що застосовуються у справах про воєнні злочини.

Формат: шість інтерактивних модулів з лекційною та практичною частинами. Модулі проводитимуться дистанційно на платформі Zoom один раз на тиждень. Орієнтовна тривалість кожного модуля – 3 години.

Початок курсу: 11 квітня 2023 р.

Учасники: 25 суддів та прокурорів. Відбір учасників здійснюватиметься на підставі оцінки аплікаційної форми та її мотиваційної частини, а також враховуватиме регіональне представництво та професійний досвід.

Для участі у відборі необхідно:

підготувати мотиваційний лист щодо очікувань від курсу та можливостейвикористовувати отримані знання і навички; заповнити аплікаційну форму: https://forms.gle/bLd9x8z7jbS1hdFR7

Кінцевий термін для подачі заявок – 7 квітня 2023 р.

Запрошені до участі в курсі, отримають відповідь від Проєкту ЄС "ПРАВО – JUSTICE ІІ" щодо результатів відбору на свою електронну адресу.

 

Джерело: https://dsa.court.gov.ua/dsa/pres-centr/news/1404929/