flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запрошуємо суддів до участі в навчальному курсі "Робота з вразливими свідками під час судового розгляду справ, пов’язаних із воєнними злочинами"

05 квітня 2023, 16:51

Проєкт ЄС "ПРАВО – JUSTICE ІІ" оголошує добір учасників на крос-дисциплінарний навчальний курс "Робота з вразливими свідками під час судового розгляду справ, пов’язаних із воєнними злочинами".

Навчальний курс проводиться Проєктом ЄС "ПРАВО – JUSTICE ІІ" у співпраці з Національною школою суддів України. Основною його метою є підвищення компетенцій суддів і прокурорів щодо поводження з вразливими потерпілими та свідками у кримінальних провадженнях. У межах курсу буде детально розглянуто теми, що стосуються поняття вразливості, допиту вразливих свідків та їх підтримки, роботи з потерпілими і свідками у справах пов’язаних із воєнними злочинами та, зокрема, сексуальним насильством, пов’язаним з конфліктом, кращих практик поводження з потерпілими після опитування.

Формат: чотири інтерактивні модулі з лекційною та практичною частинами. Модулі проводитимуться дистанційно на платформі Zoom один раз на тиждень. Орієнтовна тривалість кожного модуля – 3 години.

Початок курсу: 14 квітня 2023 р.

Учасники: 20 суддів та прокурорів. Відбір учасників здійснюватиметься на підставі оцінки аплікаційної форми та її мотиваційної частини, а також враховуватиме регіональне представництво та професійний досвід.

Для участі у відборі необхідно:

підготувати мотиваційний лист щодо очікувань від курсу та можливостей використовувати отримані знання і навички;

заповнити аплікаційну форму: https://forms.gle/i7ZVSjM9vhjvMLTGA  

Кінцевий термін для подачі заявок – 10 квітня 2023 р.

Запрошені до участі в курсі, отримають відповідь Проєкту ЄС "ПРАВО – JUSTICE ІІ"  щодо результатів відбору на свою електронну адресу.

 

Джерело: https://dsa.court.gov.ua/dsa/pres-centr/news/1404910/