flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відрядила двох суддів для здійснення правосуддя до Новозаводського районного суду міста Чернігова

25 травня 2023, 15:23

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення Державної судової адміністрації України про необхідність відрядження суддів до Новозаводського районного суду міста Чернігова у зв’язку з виявленням у ньому надмірного рівня судового навантаження.

У вказаному суді нормативний час розгляду справ перевищує середній показник по Україні та становить 454 дні для одного судді, що дає підстави стверджувати про наявність у суді надмірного навантаження.

Наразі нормативний час, потрібний суддям для розгляду справ, що надійшли до місцевих загальних судів, за даними звітності за 2022 рік, у середньому по Україні становить 252 дні для кожного повноважного судді з урахуванням рекомендованих ВРП показників середньої тривалості розгляду справ.

Таким чином з метою врегулювання навантаження у Новозаводському районному суді міста Чернігова Вища рада правосуддя 25 травня 2023 року вирішила відрядити для здійснення правосуддя суддю Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області ПАВЛОВА Володимира Григоровича та суддю Куликівського районного суду Чернігівської області ЛІБСТЕРА Андрія Сергійовича строком на один рік з 29 травня 2023 року. 

Рішення про початок процедури відрядження судді до Новозаводського районного суду міста Чернігова Вища рада правосуддя прийняла 25 квітня 2023 року, у зв’язку із чим відповідне оголошення було розміщено на офіційному вебсайті ВРП.

 

Джерело: https://hcj.gov.ua/news/vrp-vidryadyla-dvoh-suddiv-dlya-zdiysnennya-pravosuddya-do-novozavodskogo-rayonnogo-sudu-mista