flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 52 від 13 червня 2023 року

13 червня 2023, 13:59

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 12 членів Ради: Д.Лук’янов, Т.Бондаренко, С.Бурлаков, О.Кандзюба, А.Котелевець, О.Ковбій, С.Кравченко, Р.Маселко, О.Мельник, М.Мороз, В.Саліхов, О.Сасевич. 

1. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ФЕДОРЕНКА Юрія Володимировича з посади судді Господарського суду Чернігівської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.
2. Вища рада правосуддя вирішила відмовити у звільненні МИРОНЧУК Ніни Василівни з посади судді Малиновського районного суду міста Одеси у зв’язку з поданням заяви про відставку.

3. Вища рада правосуддя вирішила звільнити СЛІСАРЧУКА Ярослава Андрійовича з посади судді Житомирського апеляційного суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

4. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновок члена Вищої ради правосуддя Маселка Романа Анатолійовича про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленням судді Лозівського міськрайонного суду Харківської області КАРАЩУКА Тимура Олександровича (вхідний № 302/0/6-23 від 12 квітня 2023 року).

5. Вища рада правосуддя вирішила погодити встановлення надбавки за інтенсивність праці пропорційно відпрацьованому часу у червні 2023 року ПАРХАЦЬКІЙ Тетяні Миколаївні, керівнику секретаріату Вищої ради правосуддя; СЕРЬОГІНУ Олександру Юрійовичу, заступнику керівника секретаріату – начальнику відділу з питань запобігання і виявлення корупції секретаріату Вищої ради правосуддя.

6. Вища рада правосуддя вирішила визначити завдання і ключові показники результативності, ефективності та якості службової діяльності державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А», суб’єктом призначення яких є Вища рада правосуддя, на 2023 рік.

7. Вища рада правосуддя ухвалила виправити описку в резолютивній частині повного тексту рішення Вищої ради правосуддя від 1 червня 2023 року № 588/0/15-23, замінивши слово «Руслана» словом «Романа».

8. Вища рада правосуддя вирішила внести зміни до складу робочої групи Вищої ради правосуддя з питань розроблення і впровадження заходів забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 13 квітня 2023 року № 357/0/15-23, виклавши його в новій редакції.

Вища рада правосуддя не включила до порядку денного засідання питання про:
внесення Президентові України подання про призначення КЛЮБИ Василя Васильовича на посаду судді Восьмого апеляційного адміністративного суду;
внесення Президентові України подання про призначення ПОТЯТИННИКА Юрія Романовича на посаду судді Снятинського районного суду Івано-Франківської області;
внесення Президентові України подання про призначення СОРОКИ Олени Павлівни на посаду судді Дзержинського районного суду міста Харкова;
внесення Президентові України подання про призначення САРАНЮКА Василя Івановича на посаду судді Північного апеляційного господарського суду.

 

Джерело: https://hcj.gov.ua/news/rezultaty-rozglyadu-pytan-poryadku-dennogo-zasidannya-vyshchoyi-rady-pravosuddya-no-52-vid-13