flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Чернігівщині відбулася зустріч декількох поколінь суддів

16 жовтня 2012, 16:01

В рамках підтриманих територіальним управлінням і судами ініціатив голови апеляційного суду Чернігівської області Тагієва С.Р. про створення книги «Літопис правосуддя Чернігівщини», 16 жовтня 2012 року відбулася зустріч декількох поколінь суддів Чернігівського районного суду.

В заході приймав участь начальник територіального управління Державної судової адміністрації України у Чернігівській області Вовченко В.І., який працював суддею вказаного суду у 80-х роках. Серед учасників були присутні судді у відставці, які працювали в 60-70-х роках.

В ході зустрічі жваво обговорювалися перспективи судочинства, досягнення, проблеми, питання статусу суддів. Були спогади, прозвучали побажання. Такий захід відкрив нову сторінку історії суду, започаткував традиції поколінь.

Безумовно спадкоємність поколінь стане в нагоді нині працюючим молодим суддям, адже їх попередні колеги доклали чимало зусиль для зміцнення законності, ствердження верховенства права, започаткування судової практики по окремих категоріях справ.

Привнесення елементів духовності в практику організації роботи судів, на погляд територіального управління, являється важливою справою, оскільки молоде покоління суддів та працівників апаратів судів мають на прикладі старших колег розвивати судівництво.

Не зайвим прикладом являється виїзд у квітні цього року голови апеляційного суду Чернігівської області Тагієва С.Р. і начальника ТУ ДСА України у Чернігівській області Вовченка В.І. в смт. Варва, де вони разом з головою місцевого суду Семенченко О.М. поздоровили з 80-річчям суддю у відставці Селезньову М.І.