flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перший в Україні суд присяжних пройде у Львові – Генпрокурор

22 квітня 2013, 14:42

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Перший в Україні судовий розгляд за участі присяжних відбудеться у Львові. Про це під час Всеукраїнської наради працівників прокуратури "Про стан упровадження вимог нового Кримінального процесуального кодексу України у практичну діяльність правоохоронних органів та першочергові заходи щодо їх подальшого реформування" сказав Генеральний прокурор України Віктор Пшонка, передає кореспондент УНН.

"Проведено необхідні підготовчі дії для проведено першого слухання судом присяжних. Вони (присяжні –ред.) братимуть участь у розгляді Личаківським судом міста Львову резонансної справи про зухвале вбивство відомого лікаря-травматолога Леона Фрайфельда", - повідомив В.Пшонка.

Нагадаємо, на одній з центральних вулиць Львова вранці 19 жовтня 26-річний студент арабського походження, якого нещодавно відрахували з медичного факультету, з неймовірною злістю побив Леона Фрайфельда спочатку кулаками, а потім ногами. До місця інциденту швидко прибули співробітники патрульно-постової служби міліції та втихомирили бунтівника. Але, на жаль, медикам швидкої допомоги врятувати 67-річного лікаря не вдалося – від численних забоїв він помер до їх приїзду. Під час затримання хуліган був у стані сильного алкогольного сп'яніння і з'ясувати мотиви нападу міліціонерам одразу не вдалося. Проти нападника порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 115 КК України.

За скоєння злочину затримано громадянина Марокко, йому висунуто обвинувачення.

Джерело: УНН
Теги: Львів, суд, Генпрокурор, перший суд присяжних, суд присяжних