flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Чернігові відбувся регіональний судовий форум «Самоврядування суддів – гарантія незалежності»

11 жовтня 2017, 10:09

9 жовтня 2017 року у Чернігові відбувся регіональний судовий форум «Самоврядування суддів – гарантія незалежності», організований Асоціацією правників України та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування зв участю представника Агентства США з міжнародного розвитку «USAID».

З вітальним словом до присутніх звернулися голова Апеляційного суду Чернігівської області Садіг Тагієв, президент Асоціації розвитку суддівського самоврядування Володимир Кравчук та представник програми «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку «USAID» Сергій Сученко.

Учасники заходу активно обговорювали питання реалій та проблематики судової реформи, напрямків удосконалення суддівського самоврядування, критеріїв незалежності суддів.

Спікери форуму  декларували, що «Самоврядування – це гарантія незалежності судової влади. Без сильного суддівського самоврядування неможливо забезпечити прозору й незалежну роботу суду».

Сергій Козьяков, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, детально розповів аудиторії про основні тенденції формування суддівського корпусу на прикладі щойно завершеного конкурсу до Верховного Суду. Він зазначив, що це перший відбір кандидатів до найвищої судової інстанції такого відкритого, прозорого формату.

У рамках форуму відбулась прес-конференція за участю голови ВККСУ Сергія Козьякова, голови Апеляційного суду Чернігівської області Садіга Тагієва, члена ВРП Олексія Маловацького та ін. Учасники конференції відповідали на питання журналістів щодо результатів конкурсу до Верховного Суду, добору на вакантні посади суддів місцевих судів, проблем реформування судової гілки влади в цілому.

Посилання на новину: http://cna.court.gov.ua/sud2590/pres-centr/news/384815/