flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККС планує підготувати суддів з помічників за 3 місяці

19 лютого 2018, 12:05

Вища кваліфікаційна комісія суддів затвердила нормативно-правові акти, що регламентують спеціальну підготовку кандидатів на посаду судді. Ними передбачено, що помічники суддів з трирічним стажем за 3 місяці такої підготовки можуть стати суддями.

Як повідомила прес-служба ВККС, відповідне рішення Комісія прийняла 12 лютого 2018 року.

Згідно з Порядком проходження спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді спеціальна підготовка проводиться Національною школою суддів протягом 12 місяців. Однак для кандидатів, які мають стаж роботи на посаді помічника судді 3 роки, термін підготовки значно менший – лише 3 місяці.

Спецпідготовку здійснюватимуть за рахунок коштів Держбюджету. На період її проходження за кандидатом на посаду судді зберігатиметься основне місце роботи, виплачуватиметься стипендія в розмірі посадового окладу помічника судді місцевого суду. Строк проходження підготовки в НШС зарахують до стажу професійної діяльності у сфері права.

Також ВККС затвердила Програму і Навчальний план спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки.

Згідно інформації, що розміщена 19.02.2018 р. на сайті zib.com.ua

(http://zib.com.ua/ua/131945-vkks_planue_pidgotuvati_suddiv_z_pomichnikiv_za_3_misyaci.html)