flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підписано Меморандум про співробітництво між Чернігівським апеляційним судом, ТУ ДСА України у Чернігівській області, Національним університетом «Чернігівська політехніка» та Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини.

17 вересня 2020, 15:43

16.09.2020 року був підписаний Меморандум про співробітництво між Чернігівським апеляційним судом, ТУ ДСА України у Чернігівській області, Національним університетом «Чернігівська політехніка» та Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини. Керівники відповідних установ Геннадій Салай, Михайло Целуйко, Олег Новомлинець та Наталія Куликова в приміщенні апеляційного суду урочисто поставили свої підписи та обговорили практичні аспекти досягнення поставлених цілей.

Тісна співпраця  триває вже давно: реалізовано чимало спільних заходів та  проектів, зокрема, щодо професійної підготовки фахівців у галузі права.  Однак саме сьогодні наміри на майбутнє закріплено офіційним документом – Меморандумом про співробітництво. Його мета - обмін інформацією і досвідом, здійснення наукової та практичної діяльності у юридичній галузі, підвищення довіри до суду, розвиток волонтерства та налагодження механізмів набуття практичного досвіду студентами, які навчаються за освітньою-професійною програмою «Кримінальна юстиція (Суд. Прокуратура. Адвокатура)» в Національному університеті «Чернігівська Політехніка».

Серед напрямків такої співпраці документ визначає, зокрема, розробку спільних наукових ресурсів, пропозицій і рекомендацій щодо проектів законів, освітніх та робочих програм, проведення спільних наукових і практичних конференцій, підготовку колективних  наукових монографій, збірників, довідкових видань.  Судді та  працівники апарату суду можуть залучатись до навчального процесу, а  студентство - до волонтерської роботи у суді.

Планується також приділяти велику увагу проходженню практики майбутніх юристів на базі Чернігівського апеляційного суду.

На фото:

керівник ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» Наталія Куликова,

Чернігівського апеляційного суду Геннадій Салай,

т.в.о. ректора Національного університету «Чернігівська політехніка» Олег Новомлинець,

начальник ТУ ДСА України у Чернігівській області Михайло Целуйко.